Greek English
 
Αρχική Σελίδα / Ειδήσεις / Ανακοινώσεις / Εκδηλώσεις / Τρέχουσες
Print this page
Τρέχουσες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝ. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΚΥΒΑΛΩΝ

Οι μέρες περισυλλογής των οικιακών αποβλήτων είναι η Δευτέρα και η Πέμπτη. Καλούνται οι κάτοικοι να κλείνουν καλά τα σακούλια με τα οικιακά απόβλητα για να αποφεύγεται η διασπορά του περιεχόμενου τους και να μην είναι προσβάσιμα σε γάτες και τρωκτικά.
ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ: όσοι διαμένετε σε πολυκατοικία, θα πρέπει να τοποθετείτε τα σκύβαλα σας μέσα στους πράσινους κάδους που ανήκουν στην πολυκατοικία σας. Ο κάδος θα πρέπει να τοποθετηθεί σε χώρο της πολυκατοικίας και ανήκει αποκλειστικά στους ένοικους της. Η διαχειριστική επιτροπή έχει πλέον την ευθύνη για την καθαριότητα και τη συντήρηση του. Σε περίπτωση βλάβης του, η διαχειριστική επιτροπή οφείλει να προβεί στην αντικατάσταση του.
ΟΙΚΙΕΣ:  όσοι διαμένετε σε οικία, οφείλετε να τοποθετείτε τα σκύβαλα σας μέσα σε δικά σας πλαστικά σκυβαλοδοχεία έξω από την οικία σας. Η στάθμευση των οχημάτων σας πρέπει να μην εμποδίζει ή να δυσκολεύει τα απορριμματοφόρα οχήματα.

Στα σκυβαλοδοχεία απαγορεύεται να τοποθετούνται κλαδεύματα, αιχμηρά αντικείμενα, σίδερα, οικοδομικά υλικά, ξύλα, τοξικά και εύφλεκτα υλικά, σπασμένα γυαλιά γιατί είναι επικίνδυνο να προκαλέσουν ατύχημα στους σκυβαλοσυλλέκτες ή και ζημιά στο απορριμματοφόρο όχημα.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Η συλλογή ανακυκλώσιμου υλικού (PMD και χαρτί) γίνεται κάθε Πέμπτη βράδυ από πόρτα σε πόρτα και το όχημα της ανακύκλωσης περνά από όλο τον Οικισμό. Καλείστε όπως τοποθετείτε τα ειδικά σακούλια ανακύκλωσης στο πεζοδρόμιο της οικίας σας και όσοι μένετε σε πολυκατοικίες και πεζόδρομους μέσα στους μπλε και καφέ κάδους που βρίσκονται πλησίον της πολυκατοικίας ή του πεζόδρομου σας. 

ΚΛΑΔΕΥΜΑΤΑ

Όσοι έχετε κλαδεύματα, θα πρέπει να τα τοποθετείτε ΜΟΝΟ μέσα στις ειδικές χάρτινες - ανακυκλώσιμες σακούλες τις οποίες μπορείτε να τις προμηθευτείτε από το Κοινοτικό Συμβούλιο, καταβάλλοντας €1.00 τη μία. Το αυτοκίνητο του Κοινοτικού Συμβουλίου περνά από όλο τον Οικισμό για να περισυλλέγει ΔΩΡΕΑΝ τις σακούλες, κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ.

Στις σακούλες τοποθετείτε ΜΟΝΟ: Φύλλα, Κομμένο γρασίδι, Χόρτα Κήπου, Κλαδεύματα

Απαγορεύεταιρητά η τοποθέτηση κλαδευμάτων μέσα στα πράσινα σκυβαλοδοχεία, σε δημόσιους χώρους και χώρους πρασίνου. Οι παραβάτες θα διώκονται.

ΑΧΡΗΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (απόβλητα οικιακής χρήσης)

Όσοι έχετε άχρηστα αντικείμενα θα πρέπει πλέον να τα μεταφέρετε με δικό σας όχημα στα Πράσινα Σημεία, της επαρχίας Λευκωσίας τα οποία παραλαμβάνονται ΔΩΡΕΑΝ. Στα πράσινα σημεία μπορείτε να μεταφέρετε: Ογκώδη απόβλητα (έπιπλα, στρώματα, χαλιά), Κλαδεύματα (Πράσινα,  λεπτά κλαδιά), Απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΕΕ), Υλικά καθαρισμού, Πλαστικά δοχεία – συσκευασίες, Πλαστικό, Χαρτί / χαρτόνια, Χρώματα (μπογιές), Μελάνια, Κόλλες, Ξύλο, Υφάσματα, Παιχνίδια, Γυαλί, Αλουμίνιο, Μεταλλικά αντικείμενα (scrap, καλοριφέρ κλπ), Βρώσιμα Έλαια και Λίπη, Φορητές Μπαταρίες, Μηχανέλαια, ρητίνες, Ακτινογραφίες, Θερμόμετρα , Φάρμακα, Λαμπτήρες, Μπαταρίες οχημάτων

ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ

Τα πράσινα Σημεία Λευκωσίας, διαθέτουν πλέον τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης για τους δημότες της επαρχίας, στο οποίο μπορούν οι κάτοικοι να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 77111216 από Δευτέρα  μέχρι Παρασκευή (8.00 π.μ. – 15.30 μ.μ.)

Στις περιπτώσεις όπου διαπιστωθεί ρίψη κλαδευμάτων ή τοποθέτηση ευτελών υλικών σε δημόσιους χώρους εκτός της υπό αναφοράς πολιτικής του Κοινοτικού Συμβουλίου, το Κοινοτικό Συμβούλιο θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να λάβει νομικά μέτρα εναντίων των παρανομούντων συμπεριλαμβανομένου και του εξώδικου προστίμου μέχρι €85, σύμφωνα με τους περί  Αποφυγής της Ρύπανσης Δημοσίων Δρόμων και Δημοσίων Χώρων Νόμοι του 1992 έως 2018.

Το Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και τα αυξημένα έξοδα που αφορούν την καθαριότητα (ΧΥΤΥ Κόσιης, πράσινα σημεία, αδειοδοτημένες μονάδες επεξεργασίας ανάμεικτων ακαθαρσιών, μετακίνηση ακαθαρσιών με ντίγκερ και φορτηγό και περισυλλογή σκυβάλων από την Κοινότητα) διαμόρφωσε τις κατηγορίες φορολογιών ως εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ 2023

  • Κανονικές οικογένειες (εργάζεται τουλάχιστον ένας)                                     €130,00   (€35 - €95)
  • Εργαζόμενοι συνταξιούχοι (ανεξαρτήτως ποσού σύνταξης)                         €130,00   (€35 - €95)
  • Συνταξιούχοι με παιδί που διαμένει μαζί τους και εργάζεται                         €130,00   (€35 - €95)
  • Μονογονιοί που εργάζονται με εξαρτώμενα                                                 €115,00   (€30 - €85)
  • Πολύτεκνοι (μόνο όσοι έχουν εξαρτώμενα παιδιά)                                         -25% 
  • Πενταμελής οικογένειες (δηλ. οικογένειες με τρία εξαρτώμενα παιδιά)           -15%
  • Άτομα με αναπηρία 70% και άνω (fixed ποσό – χωρίς άλλη μείωση)          €95,00   (€20 - €75)
  • Άνεργοι (εφόσον προσκομίσουν βεβαίωση των Κ.Α. )                                   €95,00   (€20 - €75)

            (fixed ποσό – χωρίς άλλη μείωση)                            

  • Λήπτες του ΕΕΕ (εφόσον προσκομίσουν τη σχετική βεβαίωση)                  €95,00   (€20 - €75)

            (fixed ποσό – χωρίς άλλη μείωση)                 

      • Εξαρτώμενα παιδιά θεωρούνται οι μαθητές,  φοιτητές και στρατιώτες
  • Συνταξιούχοι μη εργαζόμενοι με μόνο εισόδημα τη σύνταξη

          (στο ποσό της σύνταξης συνυπολογίζεται το ποσό και δύο συνταξιούχων):

      • Κάτω από €400           Δεν φορολογούνται
      • €401 – €550                €100,00           (€30 - €70)
      • €551 – €650                €105,00           (€30 - €75)
      • €651 - €750                 €110,00           (€30 - €80)
      • €751 - €850                 €105,00           (€30 - €85)
      • €851 - €950                 €110,00           (€35 - €75)
      • €951 - €1200               €125,00           (€35 - €90)
      • €1201  και άνω           €130,00           (€35 - €95)


  • Όσοι συμπληρώσουν το  75ο έτος της ηλικίας τους, η φορολογία είναι στο όνομα τους και διαμένουν στην οικία τους, θα  έχουν μείωση 25% από τη φορολογία Κ. Υπηρεσιών για το έτος 2022, προσκομίζοντας αντίγραφο της ταυτότητας. Η μείωση γίνεται ΜΟΝΟ κατά τη συμπλήρωση του 75ου έτους και αφορά όλα τα χρόνια που ακολουθούν.
  • Όσοι έχουν μεταβιβάσει το σπίτι τους στα παιδιά τους, θα φορολογούνται με το ποσό των €130,00 εκτός και αν συνεχίζουν να κατοικούν οι ίδιοι μέσα στην οικία τους.
  • Όσον αφορά τις ενοικιαζόμενες κατοικίες, θα φορολογούνται οι ιδιοκτήτες, εκτός και αν οι ιδιοκτήτες προσκομίσουν ενοικιαστήριο έγγραφο. Σε αυτή την περίπτωση θα φορολογούνται οι ενοικιαστές με βάση τις πιο πάνω κατηγορίες.
  • Όσα σπίτια ή διαμερίσματα βρίσκονται στην Κοινότητα και είναι κενά (δηλαδή δεν διαμένει κανένας για όλη τη χρονιά) θα φορολογούνται με το ποσό των €80,00 για Κ. Υπηρεσίες, εφόσον προσκομίσουν αντίγραφο λογαριασμών Κοινής Ωφέλειας, δηλαδή ΑΗΚ, ΣΥΛ, με μηδαμινή ένδειξη.
  • Όσοι το επιθυμούν μπορούν να εξοφλήσουν το λογαριασμό τους σε δόσεις. Η εξόφληση με ΔΟΣΕΙΣ γίνεται ΜΟΝΟ στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου.
  • Η εξόφληση των λογαριασμών του Κοινοτικού Συμβουλίου μπορεί να γίνει διαδικτυακά μέσω της 1BANK της Τράπεζα Κύπρου, της HELLENIC i banking της Ελληνικής Τράπεζας, στο Ταμείο του Κοινοτικού Συμβουλίου και μέσω της JCCSMART στο διαδίκτυο.

 

 
 
 Ιανουάριος 2021

ΔΤΤΠΠΣΚ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ

Πλατεία Αρχ. Μακαρίου Γ’, 
Νο 8, 2350, Συνοικισμού 
Ανθούπολης
Τηλ: 22370620, Φαξ: 22385748
URL: www.sin-anthoupoli.org
[email protected]
 
 
 
Designed & Developed by NETinfo Plc